Nieuwe premieregels Waals Gewest vanaf
1 mei 2010

De Waalse minister van energie heeft eind vorige week het eerste bericht over de nieuwe Waalse premieregeling verspreid. Deze regeling gaat in van 1 mei tot 31 december 2011. Het arrest over deze premieregeling zit in de laatste fase.
 
Wat betreft de productie-installaties voor hernieuwbare energie (thermische zonne-energie, warmtepompen, mini-WKK en WKK en automatische verwarmingsketels op basis van biomassa) zullen de premies ongewijzigd blijven in vergelijking met de vorige regeling. Het gaat over zowel nieuwe als bestaande woningen.

Voor nieuwe woningen zal vanaf 1 mei 2010 de bouwvergunning worden opgevraagd (de datum wanneer de nieuwe EPB-wetgeving in voege gaat), een premie zal worden gekoppeld aan de isolatienorm en aan installaties zoals warmtepompen, thermische zonnepanelen en fotovoltaïsche zonnepanelen. De premie voor nieuwe woningen zal ook berekend worden op basis van twee factoren: de K waarde en een nieuwe waarde Ew die rekening zal houden met de energetische performantie bereikt door de geïnstalleerde systemen.

Ook een andere nieuwe premie wordt ingevoerd vanaf 1 mei. Deze premie wordt uitgekeerd voor warmtenetten in woongebieden (inclusief appartementsgebouwen). Voor meer details over premies: www.edora.be

Bron: Di Ode